EQVA ASA har til hensikt å benytte nettoinntektene fra den rettede emisjonen til bl.a. strategisk forretningsutvidelse gjennom kontantoppgjør i M&A-transaksjoner med selskaper som passer inn i selskapets strategiske fokus, samt til generelle selskapsformål. Selskapet vurderer kontinuerlig ekspansjonsmuligheter, og midlene vil bli brukt både til identifiserte og fremtidige vekstinitiativer.

Gjennom den vellykkede emisjonen har en rekke nye investorer kommet til på Eqvas aksjonærliste, og selskapets planer er blitt godt mottatt. Eqva skal:

  • Vokse omsetning og resultat minimum 15% fra år til år (over sykler). Veksten kan skje både organisk og uorganisk (ved oppkjøp).
  • Ha en desentralisert forretningsmodell uten hierarki, byråkrati og politikk, hvor datterselskapene jobber tett mot kunder og er ansvarlige for egne resultater
  • Være resultatorientert: resultat (EBITA) over arbeidskapital (WC) måles løpende, der målet er en ratio på over 40%.
  • Ha god soliditet og lav gjeld. Nordic Industrial Solutions (Industriplattformen) rapporterte en nettogjeld på rundt 15 millioner kroner per andre kvartal  i 2024. EBITDA-resultatet for den samme perioden var 36,5 millioner kroner.
  • Være bærekraftige. Dette skaper lønnsomhet og vekstmuligheter fremover. Sammen med store industrikunder gjøres det et viktig arbeid for å redusere energibruk og utslipp av skadelige klimagasser. Eqva hjelper sine kunder med å nå deres mål.

«Vi ser kontinuerlig på mindre og mellomstore ekspansjonsmuligheter og vi har allerede identifisert flere spennende oppkjøpsmuligheter som støtter vår langsiktige visjon,» sier Even Matre Ellingsen, administrerende direktør i EQVA ASA. 

Følgende primærinnsidere i selskapet ble tildelt aksjer i den rettede emisjonen:

  • Nintor AS (nærstående til Tore Thorkildsen, styremedlem i EQVA ASA) ble tildelt 260,416 aksjer
  • Neve Eiendom AS (nærstående til Even Matre Ellingsen, CEO EQVA ASA) ble tildelt 104,166 aksjer
  • South Valley Invest AS (nærstående til Petter Sørdahl, CFO EQVA ASA) ble tildelt 41,666 aksjer.

Etter registrering av kapitalforhøyelsen vil Selskapet ha en aksjekapital på NOK 3,720,490.80 fordelt på 74,409,816 aksjer, hver med en pålydende verdi på NOK 0,05.

Clarksons Securities AS og Fearnley Securities AS var engasjert som tilretteleggere for emisjonen. Advokatfirmaet Selmer AS var juridisk rådgiver for selskapet i denne transaksjonen.

Forsidebildet: Even Matre Ellingsen, CEO i EQVA